Om os

Kom og besøg vores butik

Centralt i Roskilde finder du vores store butik på næsten 1200m². Butikken er fyldt med alt indenfor foder og udstyr til heste og smådyr. Så hvad end du leder efter udstyr/foder til hest, rytter, hund, kat, gnaver, fugle eller høns, så finder du det her. 

Vi ligger stor vægt på fantastisk kundeservice med rådgivning og vejledning - uanset om du handler i vores fysiske butik eller vores webshop. Har du spørgsmål eller har du brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte os på kundeservice@dyricentrum.com.

Vi er stolte af at have startet en forretning op helt fra bunden. Her under kan du læse hele historien om hvordan Dyr i Centrum opstod:

Historien om Dyr i Centrum: Det startede med en sulten hest...

Det hele startede med Karin's datter Kristine, der som 13-årig fik oldenborgen Laban af Donholm. Laban var en sulten hest, og på den måde startede det med at Karin blev moms-registreret i efteråret 2005 og derefter købte et ton hestefoder.

Om Dyr i Centrum

Karin med de tre priser for Succesvirksomhed


De første måneder blev foderet solgt fra Karin's carport, men da foderet pludselig rykkede ind i huset, blev det for meget for Karin's mand Michael (også kendt som Hr. Sørensen) og hun fik af vide, at nu kunne hun altså godt finde et andet sted at have alt det foder.

Der blev ledt med lys og lygte efter et lokale, og i januar 2006 fandt Karin et lokale på Industrivej 38C i Roskilde. Ikke lige den typiske adresse for en lille detailbutik, og lokalet på ca. 200 m² virkede meget stort i starten. Måske var det en lidt for stor mundfuld for sygeplejersken, pludselig at skulle drive forretning?
En snak med en konsulent fra Roskilde Kommune, der skulle hjælpe iværksættere i gang gjorde ikke tingene bedre, og han mente at sådan en butik ville aldrig kunne løbe rundt.

På trods af den manglende butikserfaring, udviklede butikken sig med hjælp fra Hr. Sørensen og ikke mindst datteren Kristine, der havde butikserfaring fra en lignende butik. Senere var det dog den anden datter Sofie, der begyndte at hjælpe sin mor i butikken.

Plads kan man aldrig få nok af

Allerede 2 år senere udvidede butikken til det dobbelte, da vi fik lokalet ved siden af på Industrivej 38D. Butikken voksede på trods af finanskrise, og kun 2 år senere udvidede butikken igen og kom op på 600 m².

Da der til sidst ikke kunne udvides mere på Industrivej, måtte vi lede efter mere plads. I sommeren 2012 stod den derfor på flytning af hele butikken lidt længere op ad vejen, til de nye lokaler på Bytoften 5 i Roskilde.

De nye lokaler på 750 m² bød på meget mere plads, og parkeringsforholdene var også meget bedre. Butikkens nye placering gjorde, at der kom flere og flere kunder til. Da pladsen blev igen for trang, måtte vi udvide endnu engang. Denne gang blev der bygget en ny, stor foderhal på hele 400 m², der stod færdig i august 2015.

I 2018 blev der igen udvidet. Denne gang var det Hr. Sørensen selv, der byggede et indskudt dæk ude i den store foderhal. Pludselig var der nu også en ekstra 1. sal, der bliver brugt til butikkens populære outlet.

Klar til fremtiden

De sidste års udfordringer med corona og nedlukning har endnu engang vist vigtigheden af at digitalisere butikken. Der er derfor sat flere ressourcer ind på at udvikle webshoppen, så butikken kan være tilgængelig for kunderne døgnet rundt – På trods af restriktioner og nedlukninger.

Samtidig blev butikken i 2021 for 3. år i træk kåret som succesvirksomhed grundet dens store vækst og bidrag til lokaløkonomien.