Heste på sommergræs

Heste på sommergræs

Kalenderen siger forår og det betyder at sommeren er på vej! For mange hesteejere er det også ens betydning med indgræsning af hesten, så den kan komme på sommergræs og nyde det lækre saftige græs. 

Grunden til at hestene har godt af, at komme på græs - hvis de ellers kan tåle det, er, at græsning stimulerer hestens naturlige adfærd og dermed også er godt for hestens mentale helbred og fordøjelsessystem.

Indgræsning

Hvis din hest skal på græs, kan du ikke komme uden om at skulle tilvænne den forsigtigt til det grønne saftige forårsgræs. Dette skal helst gøres stille og roligt henover en længere periode, for ikke at lave rod i hestens blodsukker, tarmsystemet, vægten mm. Desuden er det vigtigt at vente med at indgræsse din hest, til der er en jævn nattetemperatur, så du er sikker på, at der er et stabilt sukkerindhold i græsset. 

Hvis man ikke sørger for en længerevarende og stille indgræsning, øger man risikoen for diverse sygdomme, såsom forfangethed.

En sund indgræsning tager ca. en måneds tid fra start og til hesten er klar til at gå på græs fuld tid, det kan selvfølgelig variere alt efter, hvor længe hesten skal gå på græs om dagen og hvor følsomt et fordøjelsessystem hesten her. De første par dage, bør hesten kun få ca. 10-15 minutters græs. Herefter øges intervallerne langsomt henover flere uger. 

Vitaminer og mineraler hos heste på sommergræs

Når alt ovenstående er sagt, så dækker næringsstoffer i græsset ikke hestens behov fuldt ud hen over sommermånederne. Heller ikke hos heste som ikke er i træning og blot skal vedligeholdes.

Derfor er det i rigtig mange tilfælde en super god ide, at tildele din hest et vitamin/mineral tilskud gennem alle sommermånederne. På den måde er du sikker på, den er dækket ind med de nødvendige næringsstoffer. Et godt bud på et vitamin og mineral tilskud til heste på sommergræs kan være St. Hippolyts SemperCubes, som er et vitamintilskud sammensat præcis til heste på sommergræs. Derudover findes der også Pavo DailyFit, Nordic Horse Summer Stick og Equsana MiniVit, som er gode bud på vitaminer til heste på græs. 

Kalorie indholdet i græsset burde være nok til at holde huld på din hest, hvis den går på døgn græs. Hvis du dog alligevel mærker, at den er energi forladt eller taber sig, kan det være nødvendigt med et yderligere foder tilskud. 


Skriv en kommentar

Bemærk at kommentarer skal accepteres før de udgives

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.