Nytår med hest - Sørg for din hest kommer godt gennem nytår

Nytår med hest - Sørg for din hest kommer godt gennem nytår

En stald fyldt med bekymringer: 6 tips til at undgå stress og uro ved nytårsfyrværkeri med heste i stalden.

At have en hest til nytår kan være en spændende oplevelse, derfor kræver også lidt ekstra forberedelse og omtanke for at sikre hestens sikkerhed og trivsel under de store festligheder. Her er nogle ting, du bør overveje, hvis du har hest:

Støj og fyrværkeri

Nytårsfyrværkeri kan være meget skræmmende for heste på grund af den høje lyd og lys, der følger med. Det er vigtigt at tage højde for dette og sørge for, at din hest er et trygt og roligt sted, hvor den ikke kan komme til skade eller blive forstyrret af fyrværkeriets høje brag.

Her kan man med fordel give sin hest en lydtæt hut på, for at dæmpe støjen. Derudover kan man købe ørepropper til hestene, som sættes i ørerne på dem og en hut udover, for at dæmpe støjen endnu mere. Dette virker specielt godt til de heste, som er meget påvirkede af støj.

Staldforhold

Heste er byttedyr og kan nemt blive bange og stressede af lysglimt og høje lyde. Sørg for at lukke vinduer og døre godt til og skabe et stille og roligt sted til din hest. Det kan være en god idé at tænde for radioen og dermed have noget beroligende baggrundsmusik for at skabe en mere afslappet atmosfære.

Derudover kan det være en god ide at tildække vinduerne i stalden for at holde de mange lysglimt ude, så hestene kan finde ro til at sove og slappe af.

Tilsyn og sikkerhed

Det er vigtigt at tilbringe tid sammen med din hest på nytårsaften, så du kan berolige den og holde øje med dens reaktioner. Heste kan reagere forskelligt på fyrværkeri og det er vigtigt at være opmærksom på eventuelle tegn på angst eller stress. Vær forberedt på at kunne tage hånd om din hest og sørge for dens sikkerhed i tilfælde af panik eller uventede situationer.

Med andre ord er det en god ide, hvis du selv eller dem som har stalden, hvor din hest er opstaldet, tjekker til hestene flere gange i løbet af aftenen, for at holde øje med at der er ro på dem og de ikke står og stresser for meget.

Motion

Heste har brug for regelmæssig motion for at holde sig sunde og afreagere, så det kan være en god idé at ride eller arbejde med din hest tidligt på nytårsdagen for at hjælpe den med at aflade energi og mindske stress.

Foder og vand

Sørg for at have rigeligt med foder og frisk vand til din hest under nytårsaften og nytårsdagen. Nogle heste kan miste appetitten eller blive stressede og har brug for ekstra støtte i form af et roligt foderområde og muligvis beroligende tilskud.

Der findes mange forskellige udgaver af beroligende tilskud på markedet både i pulver, pasta, piller og i flydende form, så man er sikker på, at der er en variant til alle slags heste.

Tjek folden

Inden hestene lukkes på fold d. 1. januar eller hunden lukkes ud i haven, bør der tjekkes for nedfaldne raketter og rester fra fyrværkeri.

Husk altid at følge din egen sunde fornuft samt rådføre dig med en dyrlæge eller erfaren hesteejer for at sikre, at du træffer de bedste beslutninger for din hests velfærd.

Du kan se vores store udvalg af både hutter, ørepropper og beroligende tilskud til hest lige her på vores webshop lige her.

Skriv en kommentar

Bemærk at kommentarer skal accepteres før de udgives

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.