BARF - Naturlig foder til din hund og kat

BARF - Naturlig foder til din hund og kat

BARF er en forkortelse for Biological Appropriate Raw Food eller sagt på dansk; biologisk afpasset rå føde. Det vil sige, at fodret er tilpasset, hvad hunden er designet til at spise og formålet med det, er at skabe en så naturlig ernæring som overhovedet muligt.

Hvorfor fodre efter BARF? 

At fodre efter BARF princippet er noget, der deler vandene og ikke alle er glade ved tanken om at give sin hund råt kød. Men ikke desto mindre, er der en lang række forskning, som peger på, at BARF har mange sundhedsmæssige fordele for din hund og/eller kat. 

BARF består af råt kød, ben, kallun og grøntsager, som tilsammen skaber en sund og alsidig kost til din hund. Hunden kan nemlig ikke opnå sit optimale indtag af mineraler, vitaminer og kulhydrater gennem kød alene. Det anbefales at en BARF kost består af 80% animalsk, det vil f.eks. sige råt kød og ben og 20% vegetabilsk. Den vegetabilske del kan f.eks. bestå af gulerødder, pastinak eller iceberg salat. 

Da der ved BARF ikke er tale om kød fra almindelige "bytte" dyr, som der findes i naturen, er det også vigtigt at supplere med vitaminer. Hunden får nogle af de essentielle vitaminer og mineraler gennem f.eks. fodring med kallun, men dette er ikke altid nok og derfor anbefales det altså at supplere med et vitamin tilskud. Hos Dyr i Centrum finder du f.eks. BARF Complex fra Anibio, som giver din hund alle de vigtige næringsstoffer.

Opstart af BARF 

Synes du, at BARF-verdenen kan være lidt svær at finde rundt i? Så forstår vi dig godt! Dog kan det gøres let at starte op med BARF. Her hos Dyr i Centrum forhandler vi nemlig den "simple" løsning, MUSH. MUSH har nemlig lavet en Vaisto-serie, som er et fuldfoder, der gør det enkelt at give din hund eller kat BARF. I Vaisto-serien er maden delt op i små kødboller, der er super lette at portionsopdele til din hund/kat og i disse er der tilsæt alle de nødvendige vitaminer og mineraler, så det ikke er en nødvendighed at supplere op. 

MUSH Vaisto serien er altså en nem og skånsom måde for dig, der skal til at starte din hund op på BARF. 




Skriv en kommentar

Bemærk at kommentarer skal accepteres før de udgives

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.